Pratite nas

Ostali sportovi

Više od hiljadu trkača na 43. Somborskom polumaratonu

Više od hiljadu trkača okupilo se danas na startu 43. po redu Somborskog polumaratona. Najstarija ulična trka u Srbiji okupila je danas rekordan broj takmičara. U trci su učestvovali takmičari iz Mađarske, Hrvatske, Srbije i Rusije.

Deonicu od 21 kilometar najbrže je istrčao Denis Firlović iz Kladova i to za 1 sat i 12 minuta.

„Odlična organizacija i trasa, malo je bilo teže zbog kiše. Zadovoljan sam, prvi put sam na ovoj trci, ali učestvovaću i sledeće godine“, rekao je Denis Firlović iz Kladova, ovogodišnji pobednik trke.

Završni razred Gimnazije „Veljko Petrović“ iz Sombora odlučio je da se od svoje razredne i svog srednjoškolskog obrazovanja oprosti uz počasni krug popularne „Somborice“.

„Naša razredna je pokazala svima nama da trčanje ne predstavlja samo deo nastavnog plana i programa već može da bude vid rekreacije i zabave. Zato smo odlučili da pokušamo,jer nam je to do prošle godine izgledalo skoro nemoguće“, objasnila je Anastasija Rus, učenica Gimnazije iz Sombora.

„Još za vreмe korone nam je organizovala uvek neke akcije šetanja i trčanja, i tako je promovisala kretanje i trčanje“, dodaje Nikola Babić, učenik Gimnazije.

„Ideja mi je bila da na kraju četvorogodišnjeg školovanja istrčimo zajedno trku i da se na ovaj način oprostimo i da to bude moj poklon njima i njihov poklon meni“, rekla je Dragana Šarčanski, profesorka fizičkog vaspitanja u Gimnaziji Sombor.

Kiša koja je tokom trke padala nije umanjila lepotu najstarije ulične trke u našoj zemlji.

„Hiljadu trkača je došlo da rasteramo ove oblake i da uživamo u četiri trke – polumaraton, štafeta i sedam km i prvi put će na polumaratonu biti i nordijsko hodanje“, rekao je Damir Marković, direktor trke.

Reke trkača i dobra atmosfera pokazali su zašto je Somborski polumaraton proglašen za drugu nabolju trku u Srbiji.

RTS

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Ostali sportovi