Pratite nas

Košarka

VIDEO: Đoković zaplakao na dočeku u Beogradu

Na balkonu Skupštine Beograda organizovan je doček basketaša, košarkaša i Novaka Đokovića.

Prvo su pred okupljene građane izašli basketaši, zatim košarkaši.

Poslednji je na terasu izašao Đoković, koji je pre dva dana trijumfovao na US openu i zacementirao status naboljeg tenisera u istoriji, a ovacije koje je dobio dočekao je sa suzama u očima.

https://x.com/SerbsInSports/status/1701671168204316939?s=20

Foto: Screenshot/RTS TV

Košarkaši su ga grlili.
Đoković je u svom govoru pozdravio i Borišu Simanića, pa pozvao okupljenje na skandiranje „Boriša, Boriša!“.

Novak Đoković, jedan od najpoznatijih svetskih tenisera i globalna sportska ikona, obratio se javnosti na balkonu nakon povratka srpskih sportskih šampiona sa medaljama s Olimpijskih igara.

„Pre svega, želim da čestitam šampionima u basketu i košarci na fenomenalnim uspesima. Ovo je ispunjenje dečačkih snova, iz jednog velikog razloga. Kao dete, kao i mnogi iz moje generacije, bio sam ovde u masi i slavio velike medalje košarkaša, vaterpolista, odbojkaša i svih ostalih sportista koji su predstavljali Srbiju u svetu.“

Đoković je podsetio na svoje ranije prisustvo na balkonu i istakao da je ovo veče nezamenjivo i neprocenjivo, te da se više nikada neće dogoditi da stoji pored ovakvih šampiona i velikih ljudi sa kojima ima prijateljski odnos.

Takođe, Đoković je istakao da je pravi heroj nacije Marko Simanić, s kojim se srdačno pozdravio i započeo skandiranje njegovog imena.

Na kraju svog govora, Đoković je poručio: „Želim vam reći da danas svi slavimo, i završavam sa ovom porukom: Nijedna nacija na svetu nema duh koji mi imamo. Živela Srbija!“

Ovim rečima je Đoković izrazio svoje divljenje prema srpskim sportistima i njihovim dostignućima, kao i ponos na srpski sportski duh i zajedništvo.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Košarka