Pratite nas

Borilački sportovi

Upoznajte Ivanu Atarac: Zvezdu džudoa iz Sremske Mitrovice

Ivana Atarac, devojka koja je prirodno predodređena za uspeh. Iako je bila malo izvan norme kada je prvi put obukla kimono sa samo šest godina, njen stariji brat je prepoznao njen potencijal i uputio je ka svetu džudoa. Mnogi su bili skeptični zbog njene niske visine i težine u toj fazi života, ali godinama kasnije, skeptici su morali da se suoče sa najmlađom, najuspešnijom i najtrofejnijom džudistkinjom iz Sremske Mitrovice.

„Volim borilačke veštine i oduvek sam se osećala borbeno. Privuklo me je to što džudo ne uključuje udarce, gušenja i slično, već se fokusira na tehnike bacanja. Razmišljala sam o prelasku na kikboks ili MMA, ali na kraju sam se odlučila za džudo“, priča Ivana.

Sa samo sedam godina, Ivana je imala svoje prvo takmičenje i odmah osvojila zlatnu medalju. Taj trenutak je bio prekretnica i svi su znali da će Ivana nastaviti da niže uspehe.

Osvojila je šest puta državno prvenstvo Srbije, ali njen san je da jednog dana predstavlja svoju zemlju na pravoj Olimpijadi.

„Treniram džudo tri puta nedeljno u klubu ‘LSK’. Mislim da bismo trebali da treniramo svakodnevno, čak i više puta dnevno, ali razumem da treneri imaju svoje obaveze“, kaže Ivana.

Kada dobije poziv, Ivana planira da se pridruži nekom većem klubu. Već je dobijala pozive kada je upisivala srednju školu, ali njeni roditelji su smatrali da je tada još uvek previše mlada.

„Nakon što završim školu, želim da upišem fakultet i preselim se u Novi Sad kako bih se pridružila jačem i većem klubu. Do sada nisam imala puno vremena za sebe, ali cilj mi je da ostvarim uspeh u džudou. Ponekad zapostavim školu i izostajem zbog treninga, što mi ponekad bude žao, ali takav je život. Događalo mi se da budem napadnuta na ulici ili da napadnu moje prijatelje, i tada sam shvatila koliko mi džudo zapravo pomaže – kako psihički, tako i fizički“, otkriva Ivana.

Ivana ne zna tačan broj medalja i diploma koje je osvojila, jer je prestala da ih broji odavno. Sada se fokusira samo na one najvažnije, kao što je Prvenstvo Srbije, koje je postalo deo njenog svakodnevnog uspeha.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Borilački sportovi