Pratite nas

Košarka

Srbija danas dobija rivale u trci za EP 2025

Košarkaška reprezentacija Srbije danas u Atini startuje na „Akropolis kupu“ (prenosi na SK), a pre toga će saznati imena rivala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. koje će biti održano na Kipru, Finskoj, Letoniji i Poljskoj.

Žreb je u 11:30 časova u Minhenu.

FIBA je dan ranije objavila kako će izgledati šeširi, a u najjačem su pred Srbije još selekcije Španije, Slovenije i Francuske. Orlovi će rvale dobiti iz četvrtog, petog i osmog šešira. Biće ukupno osam grupa sa po četiri tima.

Moguć je i sudar Srbije sa komšijima, pošto je Hrvatska u četvtom, a Bosna i Hercegovina u petom šeširu.

U četvrtom šeširu su Finska, Hrvatska, Ukrajina i Letonija, u petom Belgija, Gruzija, Bosna i Hercegovina i Izrael, a u osmom Portugal, Danska, Slovačka i Kipar.

Preostali šeširi su, drugi: Litvanija, Grčka, Italija, Nemačka, treći: Češka, Poljska, Turska, Crna Gora, šesti: Mađarska, Estonija, Holandija i Bugarska i sedmi: Velika Britanija, Island, Švedska i Makedonija.

Na završni turnir će se plasirati tri prvoplasirane ekipe iz grupa, osim onih grupa u kojima su domaćini Evropskog prvenstva, koji automatski prolaze, a uz njih idu dva najbolja plasirana tima iz njihove grupe.

Kvalifikacije će se odigrati kroz tri prozora: 19-27. februar 2024, 18-26. novembar 2024. i 17-25. februar 2025. godine.

Titulu osvojenu 2022. braniće selekcija Španije.

Izvor: Sport klub

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Košarka