Pratite nas

Rukomet

Rukometna bomba iz Saudijske Arabije

Saudijci ne planiraju da stanu samo na fudbalu.

Ulaže se od ranije i u druge sportove, ali sada stiže prava rukometna bomba.

Pre samo nekoliko dana Al Saf je doveo portugalskog rukometaša Andrea Gomesa iz Melsungena za godišnju platu od 600.000 evra, a uz bonuse bi to moglo da stigne i do 900.000. I to je ponuda za rukometaša koji ne spada među najbolje na svetu.

U evropskim okvirima, samo je Mikel Hansen dobio platu od 1.5 milona evra godišnje u Pari Sen Žermenu. Ali, njemu novac nije bio presudna stvar u životu. Vratio se u Dansku u Olborg za daleko manju platu, piše Sport Klub.

Ramzi ben Ter, novinar iz Tunisa koji ima pouzdane rukometne vesti i koji je prvi objavio i vest za Gomesa, tvrdi da upravo Hensen ima ponudu iz Saudijske Arabije apsolutno nezamislivu za svet rukometa – šest miliona evra. Večina rukometnih klubova ne raspolaže tolikom količinom novca u svom godišnjem budžetu!

A ako uzmemo u obzir da Hansen poslednjih šest meseci prošle sezone nije igrao zbog depresije, onda postaje jasno da Saudijci kupuju samo njegovo ime jer je Danac jedan od najboljih na svetu i njegov dolazak olakšao bi dovođenje drugih rukometaša.

Izvor: Sport Klub

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Rukomet