Pratite nas

Ostali sportovi

Prvenstvo Vojvodine i finale seniorskog kupa: Za atletičare iz Sremske Mitrovice medalje!

Proteklog vikenda održana su dva atletska takmičenja i to Prvenstvo Vojvodine za mlađe juniore (U14) u Sremskoj Mitrovici u organizaciji AK Sirmijum i finale Kupa seniora u Kraljevu.

Fantastičan nastup pružili su mladi juniori, a Lazar Lazičić je prijatno iznenadio sve osvojivši tri medalje. Osvojio je zlato u bacanju kugle, zlato u bacanju diska i bronzu u štafeti.

Dejan Mojsin je obezbedio zlato u bacanju vorteksa i bronzu u štafeti.

Teodor Stojković postigao je lični rekord u skoku u dalj, a osvojio je i bronzanu medalju u štafeti.

Nikola Mirković, perspektivni mladi sportista, debitovao je u klubu i osvojio bronzanu medalju u štafeti.

U Kraljevu, gde su se okupili najbolji seniori Srbije, AK Sirmijum je ostavio zapažen utisak.

Mirjana Dasović je pobedila u bacanju kugle, dok je Petar Ilić zauzeo prvo mesto u bacanju diska. Njih dvojica će sledećeg vikenda predstavljati našu reprezentaciju na Evropskom kupu u Poljskoj, odmerivši snage sa najboljim sportistima Evrope.

Mila Marinković je osvojila drugo mesto u trci na 400 metara, dok je Anja Čančarević obezbedila drugo mesto u bacanju diska. Mila je juniorka, a Anja mlađa juniorka, čime su njihova dostignuća još značajnija.

Nemanja Babić postigao je lični rekord u troskoku, a Vanja Milanović je zabeležio najbolji rezultat godine u trci na 200 metara.

„Zadovoljni smo plasmanima, ali rezultati moraju još više da se popravljaju, što pokazuju i naši treninzi. Nadamo se da ćemo u narednom periodu ove ciljeve videti i ostvarene“, istakli su treneri kluba.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Ostali sportovi