Pratite nas

Fudbal

Podrinje: Pomagali tokom nevremena, danas nude pomoć starijim sugrađanima Mačvanske Mitrovice

Fudbaleri FK „Podrinje“ našli su se na uobičajenom treningu kada je nevreme neočekivano zahvatilo Mačvansku Mitrovicu.

U trenutku kada su se oblaci nadvili nad gradom, trening je momentalno prekinut, a fudbaleri su instinktivno potražili sklonište, prepoznajući ozbiljnost situacije. Vetrovi snažne oluje rušili su drveće i odnosili crepove sa okolnih krovova.

Njihova brza reakcija i solidarnost nisu izostale. U trenucima kada su izašli sa stadiona, uočili su razbacane i polomljene grane, te odmah počeli sa zajedničkim naporima da očiste prostor.

„Kako smo uklanjali granje, meštani su nas obavestili da je srušena konstrukcija prozora u dečjem vrtiću, reč je o balkonskom prozoru sa četiri dela. Bez razmišljanja smo se uputili tamo, ispunjeni brigom da li ima dece u blizini i da li je neko povređen. Srećom, nije bilo povređenih. Brzo smo sanirali štetu kako bismo sprečili potencijalno opasne posledice po objekat koji je namenjen mališanima. Nabavili smo veliku ceradu, ne znajući koliko će nevreme trajati i da li će uslediti pljuskovi, ali smo odlučili, ma koliko nam bilo teško u uslovima kada oluja obara sve oko sebe, da zaštitimo prostoriju ceradom koju smo postavili na mesto gde je nekada stajao prozor,“ ispričao je sa saosećanjem Sreten Uglješić.

Njihovo angažovanje nije se završilo ovde. Fudbaleri FK „Podrinje“ nesebično pomažu svojim sugrađanima i nameravaju nastaviti s tim. Poslali su poruku svim starijim sugrađanima u Mačvanskoj Mitrovici da im se slobodno obrate putem telefonskog broja 069-709-382 ukoliko im je potrebna pomoć.

U istom duhu, predsednik kluba Miloš Kovač je ponudio donaciju od 1.000 komada biber crepa (stari crep) onima kojima je najpotrebniji – osobama kojima je nevreme oduzelo krov nad glavom. Biber crep je besplatno ponuđen kao trenutna pomoć, a sve zainteresovane osobe mogu kontaktirati klub na broj telefona: 062-410-555.

Iz kluba poručuju kako su Mačvanci poznati po svojoj slozi i solidarnosti, posebno u trenucima nevolje, kada se svi udružuju da pomognu zajednici u kojoj žive.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Fudbal