Pratite nas

Fudbal

Počinje rekonstrukcija stadiona „Karađorđe“ u Novom Sadu – FK Vojvodina igra utakmice u Bačkoj Topoli

fudbal trava

Radovi na rekonstrukciji stadiona „Karađorđe“ u Novom Sadu trebalo bi uskoro da počnu, saopštio je predsednik FK Vojvodina, Dragoljub Zbiljić.

U intervjuu za Mozzart sport, Zbiljić je otkrio da će Vojvodina najverovatnije celu jesenju polusezonu odigrati utakmice u Bačkoj Topoli na stadionu TSC-a.

Cilj rekonstrukcije „Karađorđa“ je da stadion ispuni sve uslove za odigravanje evropskih utakmica, uključujući i grupnu fazu Lige šampiona.

Prema Zbiljićevim rečima, radovi bi trebalo da traju 90 dana, sa mogućnošću da se završe do sredine oktobra, iako postoji mogućnost da se produže zbog vremenskih uslova.

Fudbalski savez Srbije je donator za radove na terenu, a Grad Novi Sad je obezbedio više od dva miliona evra za renoviranje zapadne tribine, loža i izgradnju medijskog centra.

Zbiljić ističe da će se postaviti nova drenaža, grejači terena i najsavremenija hibridna trava kako bi se ispunili najviši UEFA standardi, kategorija četiri. Cilj je da se stadion prilagodi za reprezentativne utakmice i grupnu fazu evropskih takmičenja.

Iako stadion TSC u Bačkoj Topoli pruža odlične uslove, Zbiljić izražava zabrinutost zbog prilagođavanja tima na novom terenu.

„Mali je problem što ćemo igrati na TSC Areni… Stvarno je to lep stadion, odlična je podloga, ali ipak igramo van svog mesta. Videćemo kako ćemo da se snađemo u jesenjem delu, pa ćemo dozirati ambicije, ali sigurno je da je cilj jedno od prva tri mesta. Naravno, sa idejom da napadnemo i titulu“, dodaje Zbiljić.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Fudbal