Pratite nas

Fudbal

Partizan danas vodi borbu sa -2

Partizan večeras (21 čas) na svom stadionu juri prednost azerbejdžanskog Sabaha od 2:0 iz prvog meča. – Duljaj se najviše uzda u navijače. – Musajev nije prihvatio poziv iz rodne Rusije, jer razmišlja samo o utakmici u Beogradu.

Sve što nije uradio u Bakuu, pre nedelju dana, Partizan mora večeras (21 čas) na svom stadionu. I to pod ogromnim pritiskom. Neuspeh ne samo što bi mu zalupio vrata Evrope, nego bi ga verovatno uzdrmao iz temelja, jer šta da se očekuje od tima, koji, uz dužno poštovanje prema svakom protivniku, ispadne od tamo nekog šestogodišnjaka (Sabah je osnovan 2017) iz Azerbejdžana.

S Kaspijskog jezera se naš predstavnik u trećem kolu kvalifikacija Lige konferencija Uefe vratio s dva gola u svojoj mreži. To može da se stigne, ali Partizan ne ostavlja utisak da može i da ostvari ono što poželi. Ipak, ko zna – možda se baš ovog puta razgoropadi i protiv Sutra (to znači sabah na azerbejdžanskom) najavi svoje lepše sutra.

Trener Duljaj se nije libio da pozove bivše kolege iz Partizana i potraži savet. Razume se, niko nije imao čaroban napitak da mu da, ali mu je, kako je rekao, bilo korisno da čuje šta drugi misle. On nije izgubio nadu. Takav, ako ništa drugo, mora da bude po službenoj dužnosti.

Odmah posle razočarenja u Bakuu je najavio da će u Beogradu da bude drugačija utakmica. Pod tim bi trebalo da se podrazumeva da će njegov tim da zna i šta hoće i kako to može da ostvari. Obećao je, možda i pripretio, da će da izvede sastav, koji će da juriša od prvog minuta da što pre da gol. Ako mu to ne uspe, neće biti odustajanja.

Uoči večerašnjeg okršaja je rekao da se ne nada da će Partizan da prođe dalje, nego da je – uveren u to. Doduše, u svakoj prilici ponavlja da su Partizanu neophodni navijači, da je uz njihovu pomoć sve dostižno. Nije sad mesto da se otvara priča ko na koga utiče – oni sa tribina na učinak na terenu ili ono što prikazuju oni na terenu na to koliko će ljudi da dođe da ih bodri, kao ni ko je kriv što igrači pod ogromnim pritiskom ulaze u dvoboj u kome treba ne samo da osvetlaju obraz, nego i da nešto učine (i zarade) u Evropi.

Duljaj moli za strpljenje, jer ima mnogo pridošlica, pa je neophodno vreme da se sve to složi. Ali, ovde je Rodos i sad mora ne samo da se skoči, nego da se iskoči iz ponora dubokog minus dva.

Između dva međusobna obračuna Sabah je odložio svoj meč u prvenstvu. Partizan nije. Igrao je protiv niškog Radničkog i posle primljenog gola nekako mu se posrećilo da iz penala i slobodnog udarca u poslednjih četvrt sata načini preokret, koji mu mnogo znači. „Crno-belima” je ta utakmica bila preko potrebna za popravljanje igre, a i da s pobedom uđe u susret od koga zavisi da li će da ostane na evropskoj listi ili će već u prvoj etapi da bude precrtan. Sabahu to nije bilo potrebno, pošto je kod njega sve išlo po planu. Nije morao da ide u Sumgajit i tako su njegovi igrači ne samo predahnuli, nego nisu ni rizikovali da se neko od njih povredi.

Trener Musajev nije hteo ni da razgovara o ponudi Ahmata iz njegove rodne Rusije. Ruskim medijima je objasnio da mu predstoji utakmica u Beogradu i da samo o tome razmišlja. „Azerisport” je preneo Duljajevu izjavu da ne pomišlja na to da će Sabah da igra defanzivno, kao i Markovićevu da su im u Bakuu najveće probleme zadavali Letić i Isajev i da u revanšu moraju da ih ukrote.

Partizanov trener se žali da mu nedostaje još jedan štoper, a naročito krilo, koje bi sve samo rešavalo. Može li takvog da nađe i da li takvo čudo od igrača uopšte postoji u ovom trenutku nije ni bitno – protiv Sabaha može da pošalje na teren ono što mu je trenutno na raspolaganju. Kapiten „crno-belih” je priznao da su se u Bakuu loše branili i loše napadali. Pošto je između ta dva dela igre vezni red čini se da je tu ključni problem, jer od njega zavisi i jedno i drugo.

Marković ističe da ne sme ponovo loše da se počne meč, a Duljaj se nada da će Partizan prvi da da gol. Ali, naveo je, i Sabah ima svoj plan.

Sigurno je da 2:0 može da se stigne i prestigne. Međutim, mora da se igra neuporedivo bolje nego što je to bilo u Bakuu ili na početku utakmice protiv Nišlija. „Crno-beli” moraju da znaju šta hoće i kako to da ostvare, ali ništa od toga ako ne budu kadri stići i uteći i na strašnome mestu postojati.

Izvor: Politika

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Fudbal