Pratite nas

Fudbal

Obnovljen fudbalski stadion u Grgurevcima

Revijalnom utakmicom OFK „“Sparta“ i „Borca“ iz Martinaca svečano je otvoren  stadion fudbalskog kluba „Sparta“ u Grgurevcima.

Dan za pamćenje za sve nas u selu Grgurevci! Danas se okupljamo sa posebnim razlogom, jer svečano otvaramo renovirani stadion OFK „Sparta“, nakon sedam godina, rekao je predsednik Mesne zajednice Grgurevci, Dušan Krstić, pred samo otvaranje renoviranog stadiona OFK „Sparta“

Sećamo se vremena kada smo poslednji put igrali na ovom terenu, takmičili se u ligi i s ponosom nosili dresove naše omiljene ekipe. Inicijativa za obnovu stadiona potekla je od naših dragih meštana, a želim da istaknem hrabrost i entuzijazam mladih meštana koji su uz podršku celog sela stali iza ovog projekta. Tu su bili mnogi mladi, pomenuo bih i Nikole Tešanovića, Vojina Tomaševića, Steve Melentića… naša zajednička inicijativa imala je odjeka i podršku lokalne samouprave koja nam je omogućila potrebnu mehanizaciju za rad. Tokom dve godine marljivo smo radili kako bismo ovaj teren doveli u prelepo stanje na kojem možemo ponovo uživati u fudbalskim utakmicama. U tom periodu, nismo samo sanirali stadion, već smo se posvetili i unapređenju infrastrukture. Radili smo na nivelaciji zemljišta, rušili zidove i proširili teren kako bismo ga prilagodili standardima i omogućili kvalitetno fudbalsko iskustvo svim igračima, objasnio je Krstić.

Danas, sa velikom radošću, otvaramo ovaj obnovljeni stadion i zajedno sa gostima, našim prijateljima, i fudbalskim klubom iz Martinaca zajedno slavimo ovaj poseban trenutak. Neka ovaj teren postane simbol zajedništva, sportskog duha i inspiracija za nove generacije da se bave sportom i grade prijateljstva. Hvala svima koji su doprineli ovom projektu, hvala našoj lokalnoj samoupravi Sremske Mitrovice i svim volonterima koji su svojim radom omogućili da danas stojimo na ovom divnom stadionu. Neka OFK „Sparta“ nastavi da bude ponos našeg sela i mesto gde se stvaraju nove sportske legende!

Dušan Krstić dodaje da je „Sparta“ fudbal igrala do sada u Bešenovu, Šuljmu, Manđelosu… u ovim selima su nam izlazili u susret. Sada je druga priča, pripremamo se, u timu OFK „Sparta“ je deset fudbalera iz Grgurevaca, planiramo školu fudbala, već sada ima oko dvadeset mladih koji treniraju i žele da igraju i uče u fudbalskom klubu, na ovom novom terenu. Kako nismo igrali do sada, plan je, a daćemo sve od sebe, da budemo u vrhu Opštinske lige.

Stefan Simić, strastveni fudbaler, koji već 10 godina sa puno ljubavi igra fudbal, kaže da je sanjao o tome da trenira na svom domaćem terenu u Grgurevcima, i danas mu se taj san ostvaruje. Spreman i pun entuzijazma, Stefan se raduje predstojećoj fudbalskoj sezoni. Zahvaljujući obnovljenom stadionu OFK „Sparta“ u Grgurevcima, Stefan sada ima mogućnost da trenira i dočekuje ekipe na svom domaćem terenu. Osećaj kada stane na travu tog stadiona je za njega neopisiv i pun ponosa. On veruje da će ovogodišnja sezona biti posebna, ne samo za njega već za ceo tim OFK „Sparta“. Cilj im je da pokažu snagu zajedništva i sportskog duha, kako bi postigli što više pobeda i pružili nezaboravno iskustvo svim navijačima koji će biti uz njih.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Fudbal