Pratite nas

Rukomet

Niko ne želi da sudi utakmicu između Vojvodine i Partizana u Beogradu

tuča rukometaša Vojvodine i Partizana

Arkus liga, rukometna liga Srbije, suočava se sa problemom pronalaženja sudija za drugu utakmicu finala plej-ofa između Vojvodine i Partizana koja se treba odigrati u Beogradu. Prema najnovijim informacijama, čak ni najbolji srpski sudijski par, koji čine Dušan Stojković i Nenad Nikolić, nije prihvatio da sudi ovu utakmicu.

Stojković i Nikolić su u pismu upućenom Zoranu Tijaniću i Dušanu Živkoviću iz Arkus lige naveli da nikada nisu bili poslednji izbor prilikom delegiranja sudija, te da ne žele biti ni sada. Izrazili su svoje nezadovoljstvo tvrdnjom da su postali teret i prepreka daljem razvoju sudijske organizacije, a da su bili skrajnuti namernim pokušajem urušavanja njihovog autoriteta i delegiranjem na utakmicama koje ranije nisu sudili, a koje im ne pripadaju prema njihovom renomeu stečenom tokom godina.

U pismu su naglasili da ne žele zvučati prepotentno, ali da imaju pravo da kažu „Dosta uništavanju rukometnog sudijskog kadra u Srbiji“. Takođe, istakli su simboliku činjenice da je njihov odgovor poslat „u minut do 12“.

Ova situacija dodatno komplikuje već tenziju i kontroverze koje su obeležile prvu utakmicu finala, u kojoj je Vojvodina slavila, ali su se pojavili sukobi i tuča među igračima, kao i saopštenje beogradskog kluba.

Rukometna zajednica i navijači sada čekaju da se pronađe adekvatno rešenje kako bi se utakmica odigrala, a istovremeno se postavlja pitanje o stanju sudijskog kadra i potrebi za unapređenjem sistema kako bi se izbegle slične situacije u budućnosti.

Ostaje da se vidi kako će se ova situacija razrešiti i ko će preuzeti odgovornost za delegiranje sudija na ovom važnom meču.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Rukomet