Pratite nas

Fudbal

Nedimović: Strateški cilj Srbije su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas u intervjuu za RTS da je plasman na Evropsko prvenstvo strateški cilj Srbije.

Srbija je u Grupi G u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pored Mađarske, Crne Gore, Litvanije i Bugarske. Srbija trenutno drži prvo mesto sa šest bodova.
„Srbija je učestvovala na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, Južnoj Africi, Rusiji, Kataru. Međutim, nismo uspeli da povežemo dva velika turnira. Verujem da je ovo savršena prilika i zato je primarni strateški cilj novi Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su sportski uspeh, ali otvara i druga vrata jer je fudbal danas postao ozbiljan posao“, naglasio je Nedimović.

Reprezentacija Srbije ostvarila je pobede protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici.

„Pozitivna atmosfera koja je stvorena u Kataru je nastavljena. 20. juna nas očekuje meč protiv Bugarske u Razgradu, čiji je selektor bivši selektor Srbije Mladen Krstajić. Verujem da je dobra energija i da imamo jak tim. Sportski sektor, zajedno sa gospodinom Džajićem i trenerom Stojkovićem, radi na tom cilju. Naša je odgovornost da obezbedimo logistiku, odlično funkcionisanje saveza i da nema problema“, naveo je Nedimović, a prenosi Tanjug.

Nedavno je Evropsko fudbalsko telo kaznilo Fudbalski savez Srbije zabranom gledanja od jedne utakmice zbog uvredljivih skandiranja navijača na utakmici protiv Crne Gore u Podgorici.

Možda vas zanima:

Finale Kupa Srbije pomereno zbog Spasovdanske litije – Faul.rs

„Dobili smo kaznu za utakmicu protiv Mađarske, a videćemo pod kojim uslovima će se ta utakmica igrati. Hoće li deci biti dozvoljeno prisustvo, kao na nekim prethodnim utakmicama? Moram da podsetim javnost da je Srbija uslovno kažnjavana za incidente tokom neke prethodne utakmice, a ono što se dešavalo u Podgorici na našoj tribini je ispolitizovano.Nažalost, vreme u kojem živimo je prilično turbulentno i izazovno, a različita skandiranja predstavnici UEFA doživljavaju kao kršenje pravila ponašanja navijača, što dovodi do disciplinskog postupka protiv nas“, zaključio je Nedimović.

1 Comment

1 komentar

  1. Pingback: Finale Kupa Srbije pomereno zbog Spasovdanske litije - Faul.rs

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Fudbal