Pratite nas

Košarka

NBA turnir: Istakla se košarkašica Srema Teodora Milošević – Srbija među najboljima

Uspešno završen Jr.NBA Arena Sport Finals – Prvi međunarodni Junior NBA turnir u Srbiji

U dvorani „FMP Arena“ u Železniku završen je prvi međunarodni Junior NBA turnir u našoj zemlji, pod nazivom „Jr.NBA Arena Sport Finals“. Ovaj turnir je organizovala Košarkaški savez Srbije u saradnji sa NBA ligom, predstavljajući značajan korak za mlade košarkaše u Srbiji.

Na turniru su učestvovali dečaci i devojčice rođeni 2009. godine i mlađi, podeljeni u četiri muške i četiri ženske ekipe. Svaka od ovih ekipa je predstavljala svoju zemlju, uključujući Srbiju, Sloveniju i Hrvatsku. Među devojčicama, najbolja ekipa bila je Srbija 1, u kojoj je istaknuta igračica bila Teodora Milošević, članica tima Srbije. U finalu, ekipa Srbija 1 je trijumfovala nad ekipom Srbija 2 rezultatom 35:22. Tokom prethodna dva dana, ostvareni su sledeći rezultati: Slovenija – Srbija 1 37:59, Hrvatska – Srbija 1 44:46 i Srbija 1 – Srbija 2 41:37.

Šampionsko prstenje i pehar uručeni su ekipi Srbija 1, a tu čast je imala WNBA šampionka Tadž MekVilijams Frenklin. Posebnu pažnju mladih košarkaša i košarkašica privuklo je prisustvo našeg reprezentativca i NBA zvezde Bogdana Bogdanovića, kao i bivših NBA igrača Nenada Krstića, Aleksandra Pavlovića, Mileta Ilića i Darka Miličića.

Osim toga, dva igrača i dve igračice su odabrani od strane trenera i NBA stručnog tima da učestvuju na prvom „Jr. NBA Showcase“ kampu sa najboljim igračima i igračicama iz celog sveta. Nađa Maksimović iz Srbije i Klara Bilušić iz Hrvatske su bili ti izabrani talenti koji će se pridružiti ostalim vrhunskim mladim košarkašima na kampu koji će se održati ovog leta u Las Vegasu.

Ovaj prvi međunarodni Junior NBA turnir u Srbiji je bio izuzetno uspešan i pružio je priliku mladim košarkašima da pokažu svoj talenat i takmiče se na najvišem nivou. Saradnja između Košarkaškog saveza Srbije i NBA lige nastavlja se, obezbeđujući svetlu budućnost za razvoj košarke u zemlji i otvarajući vrata za nova postignuća mladih košarkaša.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Košarka