Pratite nas

Košarka

Najavljena izgradnja Međunarodnog kampusa za basket tri na tri u Rumi

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara ugovore za realizaciju ukupno 57 projekata za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata, vredne 225 miliona dinara, koji se realizuju putem Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Reč je o 39 projekata školske sportske infrastrukture i 18 projekata javne sportske infrastrukture, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade.
– Očekujem i da će stadion u Zrenjaninu, na kojem je ponikla svetska šampionka u atletici, Ivana Španović, biti gotov do kraja godine. Nastavićemo i u godinama pred nama izdvajanja za razvoj i unapređenje sportske infrastrukture. Da sve ovo ima smisla govore rezultati koje postižu naši sportisti širom sveta – dodao je Mirović i najavio da je u planu i izgradnja Međunarodnog kampusa za basket tri na tri u Rumi.
Prema Mirovićevim rečima, pored ovih projekata, Pokrajinska vlada realizuje i projekte preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.
Podsetio je da je u toku i izgradnja sportske hale u Novom Kneževcu, a u planu su i dalji radovi na rekonstrukciji Đačkog igrališta u Novom Sadu.
Kako je dodao, sredstva su obezbeđena i za sanaciju i opremanje sportskih terena u osnovnim školama u Sremskoj Kamenici, Vrbasu, Nadalju, Beloj Crkvi, Karavukovu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Senti, Novom Sadu, Žitištu, Bukovcu, Melencima, Hrtkovcima, Pačiru, Opovu, Srpskoj Crnji, Zrenjaninu, Pećincima i Gakovu.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Košarka