Pratite nas

Borilački sportovi

Lena Tešić: Karate čudo iz Šuljma

Sremska Mitrovica – Lena Tešić, desetogodišnja devojčica iz Šuljma, ostavlja tragove u svetu karatea. Uvod u ovaj sport je imala zahvaljujući svom ocu Goranu, koji je takođe njen idol. Lena dolazi iz zdrave i funkcionalne porodice koja broji četiri člana.

Posvećena karateu već dve godine, Lena je postigla izvanredne rezultate. Kada je upitana o karateu, ona kaže: „Moj tata me je odveo na prvi trening. Sport mi se činio zanimljivim i odmah sam počela da učim tehnike. Ono što me najviše privuklo u karateu su kate. Trenutno ne učestvujem u borbama, još uvek sam mlada. Umesto toga, usavršavam kate, koje uključuju različite tehnike koje primenjujem na takmičenjima.“

Lena je već učestvovala na turnirima u Beočinu i Osečini, a uskoro putuje u Beograd na Evropsko prvenstvo. Sa impresivnim rezultatima, osvojila je prvo mesto na Prvenstvu Srbije, što je izuzetan uspeh s obzirom na to da trenira tek dve godine.

Goran, Lenin otac, podržava je u svakom trenutku.

„Ona zavisi od nas. Dolazimo na treninge tri puta nedeljno. Možda je propustila nekoliko treninga zbog toga što moja supruga i ja radimo u gradu, ali da se ona “pita” nikada ne bi propustila trening. Investiramo u nju i njen sport, kupujemo nove kimone svakih šest meseci. Troškovi za gorivo, hranu i ostale potrepštine postoje, ali nemamo nikakvih žaljenja.2021. godine Lena je bila zainteresovana za plivanje jer je njen brat trenirao. Međutim, promenila je mišljenje i želela je da proba košarku. Nisam je forsirao, čekao sam. Kupili smo sve što je potrebno za košarku, ali na kraju se odlučila za karate.“, objašnjava Goran.

Lena je osećala tremu samo tokom svog prvog takmičenja, gde je naravno osvojila zlato. Goran je bio skeptičan kada je trebalo da ide na takmičenje posle samo šest meseci treninga, ali ubrzo je shvatio da Lena diše za ovaj sport.

„Želim da postanem trener, da idem u Kamenicu i pridružim  se policiji i snagama bezbednosti. Moj tata je moj idol“, kaže Lena.

Lena živi za ovaj sport. Ne samo da je odlična učenica, već ništa ne smatra napornim, osim matematike, iz koje ima četvorku.

Njena majka je njen oslonac, dok njen otac radi u smenama. Porodica Tešić ima dva automobila.

„Ne želim da moje dete bude ograničeno Šuljmom. Bez obzira da li je u pitanju karate, srednja škola ili nešto slično, uvek ću je podržati u ostvarenju njenih snova, čak i ako to znači da će se upustiti u grad“, potvrđuje njena majka.

Odlučnost, talenat i nepokolebljiva podrška porodice guraju Lenu Tešić ka obećavajućoj budućnosti u karateu. Sa ciljem da postane trener, ona je inspiracija za mlade sportiste i dokaz da strast i posvećenost nemaju granice. Nastavljajući da se ističe kako na takmičenjima, tako i van borilišta, Lena predstavlja sjajan primer onoga što se može postići uz mnogo rada, istrajnosti i podršku porodice.

Lena Tešić, karate čudo iz Šuljma, već je ostavila neizbrisiv trag u svetu borilačkih veština, ali njena priča je daleko od završene.

3 Comments

3 komenatara

  1. Pingback: Lena Tešić: Karate čudo iz Šuljma - Ozon Media

  2. Pingback: Dominantna pobeda karate kluba Sirmium na Evropskom školskom prvenstvu - Faul.rs

  3. Pingback: Dominantna pobeda karate kluba Sirmium na Evropskom školskom prvenstvu - Ozon Media

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Borilački sportovi