Pratite nas

Košarka

Košarkaška zvezda u usponu Irina Andrijašević

Irinin košarkaški put je počeo sa 10 godina. Treneri je opisuju kao vrednu, odgovornu i odlučnu, navodeći da je ona budućnost kluba. Irina redovno dobija pozive da prisustvuje selektivnim treninzima košarkaša Vojvodine, jer je među najboljim igračicama u svom uzrastu u regionu.

Osnovno obrazovanje završila je u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Mitrovici, a košarkaški uzor joj je bivša reprezentativka Srbije Sonja Vasić.

Irina Andrijašević planira da upiše Mitrovačku gimnaziju i studira biohemiju. Njeno atletsko putovanje počelo je u četvrtom razredu kada je počela sa jahanjem. Iako i dalje uživa u ovom sportu, ubrzo je odlučila da se bavi drugačijom atletskom karijerom.

Podstaknuta prijateljicom koja je počela da igra košarku, Irina je odlučila da joj se pridruži na treningu. To je bio trenutak koji će oblikovati njen budući put.

Dok su mnogi njeni prvobitni prijatelji odustali, Irina je otkrila svoju strast prema sportu. Odlučna da uspe, nastavila je sa treninzima. Košarkaški put započela je u Sremu, gde je igrala za mlađe pionirke. Uprkos početnim poteškoćama, pronašla je radost u igri. Njeno prvo takmičenje bio je turnir Vojvodine za mlađe pionirke. Iznenađujuće, nikada nije bila nervozna pre meča. Balans između škole i košarke je prioritet za Irinu. Ona nastoji da održi dobre školske rezultate dok se bavi svojom strašću prema sportu.

U budućnosti, Irina želi da zaradi stipendiju na koledžu u Sjedinjenim Državama, gde je košarka veoma razvijena. Njena težnja je da istraži mogućnosti koje su tamo dostupne i doživi vrhunac košarkaškog takmičenja.

Sa osmehom ponosno pominje kako je kao srpska igračica stigla do finala u basketu 3×3, pokazujući potencijal i talenat u zemlji. Irina će zajedno sa saigračicama predstavljati Republiku Srbiju u košarci 3k3 na predstojećim Školskim igrama koje će se održati u Rio de Žaneiru u Brazilu od 19. do 27. avgusta 2023. godine.

Irina Andrijašević, košarkašica, izjavila je: „ Velika nam je čast učestvovati na ovako značajnom takmičenju. Timski smo se pripremili i odlučni smo da pobedimo.“ Irina Andrijašević, Teodora Milošević, Nikolina Popović i Anja Bojković, sve članice Ženskog košarkaškog kluba „Srem“, predstavljaće Srbiju na Školskim igrama u Rio de Žaneiru.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Košarka