Pratite nas

Fudbal

Ko ispada iz Zvezdinih 11?

Crvena zvezda želi finale Kupa Srbije

Crvena zvezda je kompletirala tim za Ligu šampiona i konkurenciju u ofanzivi pojačala do mere da će novo stanje verovatno dobro prodrmati „uspavane“ u minulih nekoliko utakmica, a Baraku Baharu omogućiti da postavlja igrače na pozicije gde najviše mogu da pruže.

Angažovanje Šerifa Endijaea, u slučaju da dosadašnji špic Adane održi dobru formu i u novom klubu, odražavaće se na pogoršanje statusa jednog iz kvarteta Olajinka, Mitrović, Bukari, Kraso. Za Senegalca i njih četvoricu na terenu u isto vreme nema mesta.

To je jasno jer nema dileme da će vezni red Crvene zvezde u većini utakmica činiti Stamenić, Hvang i Ivanić, a dolazak Korejca definitivno znači i ispadanje iz 11 Kangve. Zambijac bi do kraja prelaznog roka mogao da nastavi karijeru u Rusiji, dok Kanga ostaje kao rezerva.

Baharovo uigravanje „novog“ tima počinje kad se završe većini reprezentativne obaveze. Nezahvalno je sada prognozirati ko bi mogao da ispadne iz 11 za najbitnije utakmice, ali ako se uzme u obzir da je Šerif doveden da bi igrao najveće šanse da uz njega bude napred daju se Krasou.

Posle sjajnog starta sezone, momak iz Obale Slonovače je zbog povrede Ivanića dobio drugačiju ulogu i bio previše daleko od gola. To se odrazilo na učinak, ali i utisak.

Kao jedan od dva najisturenija delovao je Olajinka, ali sve je jasnije da se on bolje snalazi na boku. Prebacivanje Nigerijca na taj deo terena moglo bi da ugrozi status Mitrovića, mada još nije testirano na zvaničnim utakmicama koliko novajlija iz Slavije može u defanzivi na levoj strani.

Na suprotnoj strani ne može da bude bezbrižan ni Bukari, mada je njegova brzina ono što je potrebno timu. Potpuno realna varijanta je da na startu Lige šampiona umesto reprezentaztivca Gane, zbog potrebe defanzivca na boku, zaigra Degenek.

Povratkom Ivanića i pojačavanjem konkurencije iz prvih 11 ispada Lučić, a posle reprezentativne pauze se očekuje da i jedan od kandidata za ulazak s klupe postane i Katai. Imaće najbolji strelac ekipe u poslednje dve sezone pakleno težak zadatak da se izbori za minutažu.

U odbranu je stigao Điga iz Bazela, ali uz veliki upitnik da li je to štoper kvaliteta za takmičenje u Ligi šampiona. Bahar ga je izabrao, pa se očekuje da mu i daje šansu.

Izvesno je da Bahar neće menjati sistem i da će Crvena zvezda sve utakmice igrati u formaciji sa trojicom štopera, ofanzivnim bekovima i verovatno najvećom snagom tima vezistima Hvangom, Stamenićem i Ivanićem.

Izvor: Sport klub

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Fudbal