Pratite nas

Košarka

Jedinstvena izložba povodom 100 godina košarke u Srbiji stiže u Sremsku Mitrovicu

košarka retro lopta i patike

Sremska Mitrovica će biti domaćin izvanredne izložbe na kojoj će biti izloženi retki i vredni predmeti koji svedoče o veku košarke u Srbiji.

U subotu, 20. maja, izložba će biti održana na Trgu Ćire Milekića, koja se poklapa sa celokupnim trajanjem turnira 3×3.

 

Proteklih meseci ova izuzetna izložba obišla je razne gradove Srbije, plenila publiku na finalnom turniru Kupa „Radivoj Korać“ u Nišu, kao i u Valjevu, Užicu i Kragujevcu. Sada u Sremsku Mitrovicu donosi bogatu istoriju srpske košarke.

U okviru izložbe posetioci će imati jedinstvenu priliku da istraže riznicu medalja, trofeja, ploča, patika, košarkaških lopti i drugih neprocenjivih stvari. Ovi predmeti zajedno predstavljaju slavno putovanje srpske košarke tokom proteklog veka.

 

Dolazak izložbe u Sremsku Mitrovicu poklapa se sa ponosnom proslavom 100 godina košarke u Srbiji, koja se obeležava tokom cele 2023. godine. Ova značajna prekretnica je svedočanstvo trajne ljubavi i strasti nacije prema sportu.

 

Izlaganjem ovih dragocenih stvari, izložba ima za cilj da sačuva i promoviše bogato sportsko nasleđe srpske košarke. Omogućava i vatrenim navijačima i radoznalim posetiocima da se upuste u istoriju nacionalne košarke, stičući dublje razumevanje za evoluciju igre i dostignuća srpskih sportista.

Možda vas zanima

3 Comments

3 komenatara

  1. Pingback: Jedinstvena izložba povodom 100 godina košarke u Srbiji stiže u Sremsku Mitrovicu - Ozon Media

  2. Pingback: 100 godina košarke u Srbiji: Sremska Mitrovica domaćin spektakularnog 3x3 turnira i izložbe - Najnovije sportske vesti Srbija - Faul.rs

  3. Pingback: Ekipa iz Pirota odnela pobedu na košarkaškom turniru 3k3 u Sremskoj Mitrovici - Faul.rs

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Košarka