Pratite nas

Fudbal

„Hajduk“ iz Beške – više od fudbala

U srcu Vojvodine, mali ali strastveni fudbalski klub Hajduk Beška ostvaruje uspehe kako na terenu, tako i van njega. Sa čvrstim opredeljenjem da neguje mlade talente i teži stabilnosti u Vojvođanskoj ligi, klub postavlja primer vredan pažnje. U razgovoru sa sportskim direktorom Vladanom Vasićem i zagovornikom razvoja mladih igrača Sinišom Tatićem, istražujemo putovanje kluba, njegove inicijative u oblasti razvoja mladih i ambicije za budućnost.

Hajduk Beška je započeo svoju najnoviju sezonu sa izazovnim nizom utakmica u prvih pet kola. Bez obzira na teškoće, uspeli su da osvoje šest bodova.

Vasić o početku sezone izjavljuje: „Imali smo tešku seriju u prvih pet kola, igrali smo teške utakmice, izvukli smo šest bodova, neki cilj smo ostvarili, moglo je biti bolje ali i gore, ne žalimo se.“

Ambicije kluba su jasne – stabilizovati se Vojvođanskoj ligi.

Iako ostaju otvoreni za iskorišćavanje svih prilika koje im se pruže, njihov primarni fokus je očuvanje te stabilnosti. Ova predanost se podudara sa njihovom širom vizijom pružanja čvrstog temelja za rast mladih talenata.

Jedan od istaknutih aspekata Hajduk Beške je ulaganje u razvoj mladih talenata. Pokrenuli su akademiju za mlade igrače, a njihovi pioniri i kadeti takmiče se u višim ligama.

Kako Siniša Tatić napominje:

„Pioniri se takmiče u Sremskoj ligi a kadeti igraju drugu Vojvođansku ligu.“

Ovaj pristup pruža mladim talentima priliku da se izazovu protiv jačih protivnika, podstičući rast i napredak.

Predanost Hajduk Beške u razvoju talenata prostire se i van akademije. Aktivno tragaju za obećavajućim igračima u svojoj lokalnoj zajednici. Sa osam igrača iz same Beške, cilj im je iskoristiti bogat izvor talenta u svojoj neposrednoj okolini.

Za klub, nije samo reč o razvijanju veštih fudbalera, već i usaditi vrednosti u ove mlade pojedince. Disciplina, rad i predanost su osnovni principi koje se očekuju od njihovih igrača. Važno je napomenuti da nijedan igrač nije istaknut kao zvezda; naglasak je na kolektivnom naporu.

Kako Vasić kaže, „Od igrača se očekuje disciplina, borba i zalaganje, nikog ne želimo da istaknemo, svi su dobri.“

Klub iz Beške ostavlja dubok i trajan otisak na fudbalsku scenu Vojvodine i šire. Njihova priča nas podseća na važnost zajedništva, vrednosti i vere u budućnost.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Fudbal