Pratite nas

Košarka

Generalni direktor crveno-belih: Odluka ABA lige o terminu Superkupa brzopleta i neozbiljna!

Veliku pažnju javnosti privukla je zvanična odluka ABA lige o terminu i pre svega listi učesnika Superkupa koja je “siromašnija” za Crvenu zvezdu Meridianbet.

Sada je jasno i zašto.

“Zvezda je kao ozbiljan klub, još pre više od mesec i po dana napravila plan i program priprema za predstojeću sezonu, među kojima je i učestvovanje na turnirima u Sardiniji, u Minhenu i na Kipru. Takođe, još od ranije je poznato da je Evroliga za 18. i 19. septembar zakazala sastanak trenera timova učesnika najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, među kojima će biti šef našeg stručnog štaba Duško Ivanović. Zbog svega navedenog, a s obzirom na to da je na nedavnoj Skupštini ABA lige, na kojoj mi nismo učestvovali, naprasno odlučeno da se igra Superkup, zatražili smo od regionalne lige da se uskladi termin tog turnira sa već ranije napravljenim planovima Zvezde, naravno i ostalih klubova. ABA liga je ostala nema”, kaže za Meridian sport Nemanja Vasiljević, generalni direktor Crvene zvezde Meridianbet.

Na kraju, crveno-beli su odlučili da ne učestvuju na Superkupu.

“Kao ozbiljan klub koji želi da u svako takmičenje uđe sa najkvalitnijim sastavom, smatramo da bi bilo neozbiljno da igramo Superkup ABA lige bez glavnog trenera, kao što smo mišljenja i da je nezbiljno za Superkup da budemo nekompletni.”


Regionalno takmičenje je, u obaveštenju klubovima, navelo da je termin od 18. do 20. septembra izabran jer nije moglo ranije zbog obaveza igrača u nacionalnim timovima.

“Hajde da se vratimo na početak. A, ako je u interesu Lige da igraju najkvalitetnije ekipe, u šta ne želimo da sumnjamo, onda je valjda logično da na vreme razmišlja o Superkupu, a ne preko noći.”

Crvena zvezda Meridianbet je imala šansu da mišljenje iznese na Skupštini ABA lige. Ali, nije bila prisutna.

“Pokušajte da na to ne gledate parcijalno. Cela prošla sezona je protekla bez bar jednog zasedanja Supkuštine, iako je bilo ne malo problema. A, onda odjednom, u jeku odmora “Aj da sednemo”. Pa, nije to viđanje u kafani, već najviši organ takmičenja. Smatramo da je ABA jedna ozbiljna organizacija i da shodno tome treba da postoji ozbiljan pristup, a ne u stilu “daj sad na brzinu da se kao dogovorimo”, pa za koji mesec da izroni problem koji baš zbog te brzine, odnosno brzopletosti, nismo predvideli, kao što se sad pojavio oko Superkupa, jer se neko nije potrudio, ili bar nije dovoljno, da pogleda raspored obaveza timova”, dodao je Vasiljević u razgovoru za Meridian sport.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Košarka