Pratite nas

Fudbal

Šta je istina? Milovanov pogled na fudbalski incident

fudbalski incident na terenu

Fudbalski incident: Utakmica mlađih omladinaca Milano starsa i Budućnosti iz Dobanovaca još odjekuje fudbalskim Beogradom. Posle izjava arbitra Petra Pantelića, javnosti se obratio i Aleksandar Milanov, akter sukoba i učitelj dečaka iz domaćeg tima.

Trener Milano starsa ne krije žal što se našao u žiži skandala, naglašavajući da tokom dvodecenijske karijere nije imao minus u karijeri. Istovremeno, pobija verziju incidenta sudije Petra Pantelića.

Pismo Aleksandra Milanova objavljujemo u integralnoj verziji:

„Povodom vesti koja se pojavila u medijima 14. maja, a koja sadrži brojne neistine, želim da iznesem i svoju stranu viđenja nemilog događaja, kako bih odbranio najpre sopstvenu čast i ugled dugogodišnjeg sportskog radnika, bez mrlje u dve decenije dugoj karijeri.

Dana 13. maja, po završetku utakmice mlađih pionira, došlo je do incidenta koje je prouzrokovao sudija P.P.

Naglašavam da se događaj (sukob sa sudijom) odvio posle, a ne za vreme utakmice. Po završetku utakmice sudija P.P. pokazao je crveni karton golmanu domaće ekipe. Nakon što sam video uplakanog golmana moje ekipe, prišao sam mu i pitao za razlog plakanja. Golman je odgovario da je dobio crveni karton bez razloga.

Potom sam prišao sudiji i na najkulturniji način pitao: „Zašto crveni karton kada je utakmica završena“. Sudija mi se uneo u lice i povišenim tonom odgovorio: „Pitaj golmana šta mi je rekao“. Odgovorio sam da nema potrebe da viče na mene, a P.P. me glavom, na moje reči, udario u glavu. U samoodbrani,  uzvratio sam udarac šakom, ali sudija je nastavio da nasrće na mene, pa sam pao na zemlju. Da nije želeo da se zaustavi govori činjenica da me šutirao u glavu dok sam bio na zemlji.

U tom trenutku, reagovali su prisutni roditelji i odvojili sudiju od mene, nakon čega je nastavio da me verbalno vređa. Otimao se od roditelja koji nisu mogli da ga zadrže i ponovo krenuo ka meni. Ponovo je došlo do razmene udaraca – to je situacija sa snimka koji se pojavio u medijima i ne prikazuje sve što se dešavalo ranije – nakon čega su nas razdvojili roditelji i prekinuli sukob.

Sudija je potom otišao u svlačionicu i udario rukom u vrata, koja je polomio. Ostao sam na terenu, isti sudija izašao je na hodnik i ponovo me vređao, želeći da se vrati na teren i nastavi sukob, što su sprečili prisutni roditelji”, objasnio je Milanov.

Možda vas zanima: 

Fudbalskom treneru preti doživotna zabrana zbog nasilnog napada na mladog sudiju: Incident sa dugoročnim posledicama

Skandal u srpskom fudbalu – trener prebio sudiju!

Trener Milano starsa ističe da incident nikako nija mogao ostati sakriven od javnosti.

„Ceo događaj videlo je više ljudi, koji su se prijavili kao svedoci. Nekoliko njih je dalo i izjave policiji i opovrglo iznesene laži sudije da je prvi udaren. Kao što je konstatovano u izveštaju policije, osoba koja je dovela do sukoba je sudija, koji me je udario u glavu i sve vreme želeo da dodatno produbi konflikt vređanjem i kretanjem ka meni. Moram da naglasim da su mi u Urgentnom centru, posle pregleda, konstatovane i telesne povrede glave i vrata.”

S potpisom mast. prof. Aleksandar Milanov, u zaključku pisma, ističe:

„Želim da naglasim da mi je kao dugogodišnjem sportskom radniku opredeljenom najviše za rad sa decom, ali i kao roditelju i čoveku koji nikada nije pravio nikakve prekršaje i uvek se trudio da bude uzor najmlađima svojim ponašanjem na terenu, neizmerno žao što sam bio učesnik nemilog događaja, koji ne služi nikome na čast. Moram da istaknem da nisam želeo nikakav fizički kontakt i da sam reagovao tek onda kada sam morao da zaštitim sebe.”

Izvor: sportklub

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Fudbal