Pratite nas

Fudbal

FSS: Milionske kazne za nekolicinu fudbalskih klubova

fss pazova

Na današnjoj sednici, Disciplinska komisija je razmatrala prijave koje su podneli nadležni organi UEFA protiv nekoliko fudbalskih klubova u Srbiji: FK Kolubara Lazarevac, FK Spartak Subotica, FK Mladost GAT Novi Sad i RFK Novi Sad Novi Sad.

Ovi klubovi su optuženi za postupke ili nedostatak postupanja koji su ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica i takmičenja u Mozzart Bet Super ligi i Prvoj ligi. Donete su sledeće odluke u vezi utakmica između FK Mladost GAT – FK Kolubara, FK Kolubara – FK Spartak i RFK Novi Sad – FK Radnički NB:

  1. FK Kolubara Lazarevac je kažnjen oduzimanjem 9 bodova. Ova odluka je rezultat njihovih postupaka tokom navedenih utakmica, koji su se smatrali narušavanjem principa fer igre i integriteta takmičenja.
  2. FK Spartak Subotica je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3 miliona dinara. Ponašanje kluba tokom relevantnih utakmica nije ispunilo očekivane standarde, što opravdava ovu finansijsku kaznu.
  3. FK Mladost GAT Novi Sad je takođe kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3 miliona dinara. Disciplinska komisija je utvrdila da su postupci ili nedostatak postupanja kluba imali štetan uticaj na integritet fudbalskih utakmica u pitanju.

Što se tiče utakmice između RFK Novi Sad i FK Radnički NB, disciplinski postupak je obustavljen zbog nedostatka dokaza koji bi potkrepili optužbe protiv uključenih klubova. Dalje istrage ili prikupljanje dokaza mogu biti neophodni kako bi se donela konačna odluka.

Disciplinska komisija ističe svoju posvećenost očuvanju fer igre i integriteta fudbalskih takmičenja u Srbiji i potvrđuje da će se svaki pokušaj manipulacije ili ugrožavanja ishoda utakmica suočiti sa odgovarajućim sankcijama. Ove mere imaju za cilj obezbeđivanje jednakih uslova za sve učestvovajuće klubove i očuvanje kredibiliteta srpskog fudbala.

Možda vas zanima:

Mladost sa Satelita kažnjena sa tri miliona nakon ispadanja iz lige – zbog nameštanja

Pogođenim klubovima je omogućeno pravo žalbe na ove odluke u određenom roku koji je odredila nadležna tela. Disciplinska komisija će nastaviti da prati ponašanje svih fudbalskih klubova i preduzimaće neophodne mere kako bi se u budućnosti održao duh fer igre.

Izvor: FSS

 

3 Comments

3 komenatara

  1. Pingback: FSS: Milionske kazne za nekolicinu fudbalskih klubova - Ozon Media

  2. Pingback: Kolubara: Odluka bez dokaza - Faul.rs

  3. Pingback: Dragan Stojković dobitnik prestižne Majske nagrade Sportskog saveza Srbije - Faul.rs

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Fudbal