Pratite nas

Fudbal

Dragiša Urošević se ne miri sa odlukom DK FSS o oduzimanju bodova i najavljuje žalbu Sudu za sportsku arbitražu

fss pazova

Dragiša Urošević ne miri se sa odlukom DK FSS o oduzimanju šest bodova i najavljuje žalbu Sudu za sportsku arbitražu.

Predsednik Kolubare Dragiša Urošević sazvao je konferenciju za štampu povodom kažnjavanja kluba – oduzimanja devet bodova i, faktički, preseljenja iz Super lige u niži rang.

– Zašto se Ivan Nikolić, predsednik Disciplinske komisije FSS, prvi put oglasio u jednom dnevnom listu pošto je Kolubara zakazala javno obraćanje? Čega se plaši? Zbog čega javnosti nije dostupna prijava Ninoslava Spasića UEFA, kao ni naš odgovor na sramnu optužbu, apsolutno bez ijednog dokaza? Zašto nije predočena prvostepena odluka DK sa obrazloženjem koju smo vam dali na uvid? – čelnik Lazarevčana postavio je, već u uvodu, serijal pitanja.

I, za oktavu snizivši glas – nastavio:

– Kad je reč o podnosiocu prijave UEFA, Ninoslavu Spasiću, inače, bivšem fudbalskom sudiji, prema našim saznanjima član je Upravnog odbora Radnika, gde je njegov rođeni brat trener u mlađim kategorijama. Ako se i to uzme u obzir, postavljamo pitanja sebi i fudbalskoj javnosti – da li je ovo slučajnost? Zahtevamo da se Spasićeva prijava pokaže javno! Čudno je da su i početak i kraj naše utakmice u Surdulici, odigrane pre donošenja prvostepene odluke, obeleženi povicima s tribina: „Minus devet bodova – mrak u Lazarevcu”!

Urošević se zahuktavao:

– Kolubara tokom čitave sezone, posebno u poslednjih šest kola plej-aut faze, trpi ogromne pritiske od strane ljudi iz FS Srbije, FS Vojvodine i rukovodstva dva kluba iz istočnog regiona. Imali smo čak i situaciju da klubovi iz istočnog regiona šalju izaslanike sa pretnjama – uredno smo ih prijavili FSS, međutim, nismo dobili nikakvu povratnu informaciju?!

Potom, predsednik Lazarevčana izneo je mišljenje o odluci Disciplinske komisije FSS:

– Pitam se, verujem i čitava javnost, zašto je odluka DK doneta baš u ovom trenutku? Iz mog ugla, deluje da je FSS želeo da sam skroji tabelu i da je upravo sad sagledao koliko je bodova potrebno oduzeti Kolubari kako bi automatski ispala iz lige. Moram, takođe, da se zapitam zašto su u ovom postupku bodovi oduzeti samo Kolubari, ne i Mladosti GAT i Spartaku, ako već postoje dokazi za nameštanje? I ovo potvrđuje moju sumnju da je FSS, u saradnji sa FS Vojvodine i dva kluba iz istočnog regiona, želeo da se skroji tabela. S obzirom na to da je u FSS nemoguće dokazati nevinost i da je sve po principu „kadija te tuži, kadija ti sudi”, Kolubara će pravdu da potraži pred nezavisnim međunarodnim sportskim sudom u Lozani.

Izvor: Sportski žurnal

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Fudbal