Pratite nas

Borilački sportovi

Dominantna pobeda karate kluba Sirmium na Evropskom školskom prvenstvu

karatisti srema

U hali 2 Beogradskog sajma održano je Evropsko školsko prvenstvo u borilačkim sportovima (karate, džudo, sambo, tekvondo i rvanje) za uzrast od 7 do 18 godina.

Takmičili su se učenici iz Srbije, Jermenije, Rumunije, B i H, Moldavije, Ukrajine, Azerbejdžana i Crne Gore. Pokrovitelj ovog takmičenja je Evropska federacija za školski sport, Ministarstvo prosvete i Savez za školski sport Srbije.

Takmičari iz karate kluba Sirmium su nastupili sa 13 takmičara i bukvalno dominirali svojim umećem i karate veštinom te su osvojili 11 medalja i to 2 zlatne, 4 srebrne i 5 bronzanih medalja. Takvim rezultatom smo ponosni i svaka medalja nam vredi i sija kao da je od zlata. Zlatne medalje u katama su osvojili: Luka Petrović prvi nivo, Nemanja Žunić drugi nivo, srebrne medalje: Vuk Petrović treći nivo, Mila Stanić, Isidora Dragojlović i Jasmina Lipić prvi nivo i bronzane medalje: Luka Petrović i Lena Tešić u tehnikama i u katama Andrea Aničić, Aleksandar Sikin treći nivo i Lena Tešić prvi nivo.

Nijanse su odlučivale za ostale naše takmičare koji su bili u finalu te osvojili četvrta mesta i to: Maša Krivošija, Anđela Parović, Nina Erak i Teodora Popović. Ponosni smo i srećni zbog naših takmičara koji na jedino pravi način predstaviše naš klub, naš grad i Srbiju. Neka su na ponos trenerima Ljiljani Ljilji Maričić, Gordani Pavlović, Draganu Parović, Mariji Milanović. Sportski direktor i trener Stanislav Raković crni pojas 8. dan.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Borilački sportovi