Pratite nas

Odbojka

Dominacija na terenu: GŽOK „Srem“ zasijao kao vodeći sportski klub u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – GŽOK „Srem“ je najuspešniji sportski klub u gradu u kolektivnim sportovima.

Klub se takmičio u najvišem rangu odbojkaških takmičenja do sada, tri puta u SR Jugoslaviji i pet puta u Republici Srbiji.

U poslednje tri godine, klub je bio izuzetno uspešan u takmičenju mlađih kategorija. 2021. godine osvojena je titula pretpionirskih i pionirskih prvaka Srbije. Prošle, 2022. godine pionirke su bile vicešampionke Srbije a u ovoj sezoni 2022/2023 pionirska i kadetska ekipa je osvojila prvenstvo Srbije.

Danas su u gradskoj kući u prisustvu gradonačelnice Svetlane Milovanović i načelnika za kulturu i sport Vasilja Ševo odbojkašice ugošćene u sali četiri gradske kuće.

Ovo je četvrta titula prvaka Srbije u mlađim kategorijama koju su Sremove igračice ostvarile u poslednje tri godine.

Uspešnim odbojkašicama obratio se načelnik za kulturu i sport Vasilj Ševo rekao je da je grad ponosan na uspeh svojih sportista.

„Ovaj klub igra uspešno dugi niz godina u Prvoj Ligi Srbije. Uživamo svi u gradu, ovaj sport je osvojio mnoga planetarna takmičenja, devojčicama ostaje da u budućnosti rade sa svojim trenerima kako bi nastavile niz rezultata u seniorskoj konkurenciji, neke devojčice su reprezentativke. Želim da ih pozdravim u ime grada i u svoje lično ime, ove devojčice će nas sigurno predstavljati a nama kao gradu je ostalo da učinimo da ovaj niz rezultata ne izostane ni u budućnosti.“ rekao je Ševo.

Za ovaj uspeh kome je doprinos dao čitav klub najveće zasluge nose trener Nikola Kaprić i pomoćni trener Katarina Čutović kao i profesor Fakulteta za sport dr. Goran Nešić koji je pomogao u selekciji ekipe u ranom uzrastu.

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Odbojka