Pratite nas

Fudbal

„Da razgradimo Bugarsku u Razgradu; Jokić je ovo video samo u NBA“

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović govorio je o aktuelnim temama u vezi sa nacionalnim timom.

Pre svega se uhvatio kazne UEFA, zbog čega neće biti publike protiv Mađarske u narednom meču kod kuće.

„Nadam se da ćemo posao završiti u Bugarskoj. Videćemo pod kojim uslovima će se igrati da li će deca moći da budu na tribinama. Ono što se desilo u Podgorici je ispolitizovano, nažalost vreme je teško i različita skandiranja su u UEFA doživeli kao kršenje kodeksa. Mislio sam da ćemo protiv Mađarske imati pun stadion. Ranije smo imali oko 5000 prodatih karata, a protiv Litvanije 12.500. Vidite trend, interesovanje postoji, ali desilo se to. Da li je bilo slovo „z“ skandiranje za Ratka Mladića… Nas odmah gledaju kroz dve lupe“, rekao je Nedimović gostujući u jutarnjem programu na RTS-u i dodao:

„Nikada za 25 godina nismo imali start od dve pobede. Igramo sa Bugarima u junu, a tamo nas čeka naš bivši selektor koji je vodio reprezentaciju u Rusiji Mladen Krstajić. Moraćemo da razgradimo u Razgradu Bugarsku. Mislim da postoji dobra energija, imamo dobar tim sa Džajićem i Stojkovićem na čelu sportskog sektora, a na meni je da obezbedim logistiku. Za sada stvari idu dobro, da kucnem u drvo.“

Govorio je i ulaganjima u srpski fudbal.

„Mi smo kao drugi ili treći strateški cilj odredili infrastrukturu. Imate Loznicu, Leskovac, gradi se u Pančevu, Zrenjaninu… Fudbal će drugačije u Srbiji izgledati za godinu i po dana. UEFA će igraditi bar 20 terena. Mađari su izgradili nove stadione i terene i sve je puno. Mađarska koja je početkom 90 dotakla dno. Ulaganjem dajete dobre uslove za igru, da je na stadionu udobno, a ne da gledaš da li ćeš da slomiš vrat. Sada su na stadioni šoping molovi. Fudbal je više od samog loptanja. To je platforma na kojoj se razvija ozbiljan biznis“, istakao je Nedimović.

Možda vas zanima:

Barak Bahar preuzima kormilo: Nova era počinje za Crvenu zvezdu

Otkrio je koliko će novca Srbija dobiti ako se plasira na Evropsko prvenstvo.

„Srbija ako se plasira na Evropsko prvenstvo će dobiti 12 miliona evra. Taj novac će biti uložen u infrastrukturu, bitno je da se pokrene čitav ciklus. Ako nemate stadione, ne možete ništa da pravite. Mislim da je realno da za nekoliko godina organizujemo Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Blizu smo da dobijemo kongres UEFA u Beogradu, videćemo… Naša Kuća fudbala u Staroj Pazovi proglašena je za najbolji projekat. Tamo su se pripremali i košarkaši Srbije, a Nikola Jokić je rekao da ovakav kompleks video samo NBA“, zaključio je Nedimović.

Izvor: B92

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Fudbal