Pratite nas

Košarka

Boriša se vraća sa reprezentacijom: Lekar objašnjava detalje

Srpska košarkaška reprezentacija u ponedeljak ujutru po srednjoevropskom vremenu kreće put čarter-letom iz Manile do Beograda, a u njemu će se naći i povređeni srpski reprezentativac Boriša Simanić. Krilni centar Saragose je u prestonici Filipina dvaput bio operisan posle udarca koji je dobio na meču sa Južnim Sudanom, odstranjen mu je bubreg, ali se sada oseća bolje i pod posebnim uslovima može da se vrati u Beograd.

Na letu za Beograd nalazi se i ekipa Sport kluba, kao i lekar reprezentacije dr Dragan Radovanović. On je u razgovoru za medije objasnio kako će Simanić biti transportovan u Srbiju.

„U zadnjem delu aviona je napravljen krevet u kojem će biti Simanić. Oko njega će biti medicinska ekipa – anesteziolog i anesteričar iz bolnice ‘Dragiša Mišović’, a tu ću sve vreme biti i ja, kao i fizioterapeuti. Tu će biti i njegova majka i devojka. Oseća se dobro i sve smo pripremili kako bi dobro podneo put. Ipak, prošlo je samo sedam dana od operacije, sve je sveže i lako se umara“, poručio je lekar Radovanović.

Govorio je dr Radovanović o povredi koju je Ognjen Dobrić doživeo tokom meča finala sa Srbijom.

„Doživeo je ozbiljnu distorziju zgloba, a kada dođemo u Beograd obavićemo pregled magnentom rezonancom i skenero. Tek ćemo onda napraviti procenu. Kada se pogleda snimak, izlgedalo je ozbiljno. Ognjen je i u prošlosti imao takve povrede, a ja se nadam da povreda neće biti ozbiljnija. Imaće terapiju i u avionu, uglavnom krioterapiju“, poručio je lekar srpske reprezentacije.

Lekar Radovanović je govorio i o stanju u kojem su Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov. Kapiten Srbije je neposredno pred duel osetio slabost, ali je terapijama osposobljen da igra, dok je Milutinov tokom finala osećao posledica udarca u list koji je dobio tokom duela sa Kanadom.

Izvor: Sport klub

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Košarka