Pratite nas

Fudbal

Australijski surfer izbegao zatvor u Indoneziji. Žrtvovao kravu

krava na livadi

Australijski surfer Bodi Mani Rizbi Džouns izbegao je zatvor u Indoneziji i udarce bičem nakon što je platio 15.000 evra Ediju Ronu, ribaru kojeg je pregazio motociklom.

Ovaj 23-godišnjak je bio na odmoru na ostrvu Simeulue, na zapadnoj obali Sumatre, kada je pijan i nag izašao na ulicu i motociklom pregazio muškarca, koji je tom prilikom zadobio teške povrede. Ribar je zadobio više preloma (noga bi mogla biti amputirana nakon infekcije), oštećenje raznih nerava i 50 šavova.
Ovakvo ponašanje Australijanca je izazvalo gnev meštana koji su ga napali i hteli da upadnu u hotel da ga linčuju, ali zahvaljujući policiji, to se nije dogodilo.
Na ceremoniji pomirenja, Bodi Mani Rizbi Džouns se izvinio ribaru i njegovoj supruzi i, prema pisanju lokalne štampe, u sklopu sporazuma predao smeđe torbe pune gotovine.
Ono čega surfer, koji je proveo mesec dana u pritvoru, nije pošteđen je doniranje krave za klanje zatvoru u kojem je boravio. Za ovu ceremoniju „čišćenja“ Australijanac mora da plati i 30 kilograma pirinča i potrebnih začina, plus kuhinjske troškove.
Aceh je jedina provincija u Indoneziji u kojoj vlada šerijatski zakon, koji zabranjuje konzumaciju alkohola, a lokalne vlasti su ranije navele da optužbe za napad mogu dovesti do maksimalne petogodišnje zatvorske kazne ako su povrede dovoljno ozbiljne.
Izvor: 021.rs

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Fudbal