Pratite nas

Transferi

Atalanta aktivirala klauzulu otkupa za mladu zvezdu Partizana: Vlahović član kluba iz Bergama

Prvi fudbaler od koga će Partizan zaraditi novac u letnjem prelaznom roku je – Vanja Vlahović, saznaje Telegraf.

Italijanska Atalanta čije boje brani mladi napadač kao pozajmljeni fudbaler od protekle zime odlučila je da aktivira klauzulu o otkupu ugovora u iznosu od 500.000 evra, pa će Vlahović ostati u Bergamu narednih pet godina (dve plus tri).

Vlahović je poslednjeg dana zimskog prelaznog roka dobio ponudu da se okuša u italijasnkom klubu, s tim da je prvo morao da prođe proveru u Primeveri (ekipa do 19 godina) i odlično se pokazao. U toj meri da je Atalanta danas aktivirala otkup, pa će klubu iz Humske isplatiti preostalih 420.000 evra, pošto je pozajmica plaćena 80,000 evra.

Mladi napadač je, rekosmo već, branio boje mladog tima, odigrao je ukupno 16 mečeva, postigao šest golova i upisao četiri asistencije, pa član Serije A nije imao dilemu da želi da ga zadrži u u budućnosti uloži u njega.

Podsetimo, Vlahović je prošao kompletnu omladinsku školu crno-belih, potpisao i profesionalni ugovor, često bio sasvim zapažen na pripremama prvog tima, no, nije dobio minutažu i odlučio je da sreću potraži u drugoj sredini.

Izgleda da su Italijani prepoznali nešto što u Humskoj možda nisu, te će Vlahović u narednih pet godina biti član tima iz Bergama, koji ga priprema za seniorsku selekciju.

Izvor: Telegraf

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Transferi