Pratite nas

Ostali sportovi

Angelina bez druge medalje, šesta u skoku udalj

Samo 13 sati nakon što je osvojila novo zlato u skoku uvis, Angelina Topić je nastupila i u finalu skoka udalj na Evropskom prvenstu za juniore u Jerusalimu. Iako je na šampionat stigla sa najboljim rezultatom Evrope ove sezone, imala drugi rezultat kvalifikacija, Angelina nije uspela da dođe do još jedne medalje.

Angelina je zauzela šesto mesto u skoku udalj. Prestupila je Topićeva u prvoj seriji. U drugoj je skočila 6.36 što je u tom momentu bilo dovoljno za peto mesto.

Usledila su još dva prestupa, a zatim skokovi od 6.42 i 6.12 u petoj i šestoj seriji, ovoga puta dovoljno za šesto mesto.

Zlato je pripalo takmičarki iz Irske Elizabet Ndudi koja je dva puta obarala državni rekord za takmičare do 20 godina. Zlato joj jedoneo skok 6.56.

Sjajna Bugarka Plamena Mitkova bila je druga, sa dva centimetra kraćim skokom koji je njen najbolji rezultat ove sezone.

Treće mesto zauzela je najbolja iz kvalifikacija, Nemica Laura Rakel Miler koja je u finalu u najboljem skoku imala rezultat 6.51 što je njen lični rekord.

Slovenka Brina Likar zauzela je deveto mesto skokom od 6.29.

Srpski atletičari nastupiće poslednjeg dana šampionata u još dva finala. Od 16:45 Nikola Kostić učestvovaće u finalu na 400m sa preponama. Dok će od 18:27 u finalu bacanja koplja juriti novu medalju Adrijana Vilagoš.

Izvor: Sport klub

Foto: pixabay.com

Kliknite ovde za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ZANIMLJIVOSTI

VIše u Ostali sportovi